Heel veel klanten-vrienden vragen mij waar de leuke restaurants/cateraars/bars zijn... Hier vind je een opsomming van mijn ontdekkingen/klanten. Vergeet zeker niet om de sommelier/eigenaar mijn groeten over te brengen!
Sinds 1848 staat ‘t Braemhof garant voor traditie, en traditie moet worden voortgezet!
Een gezellig etentje in ons restaurant, van een babyborrel tot een jubileum, van een meeting tot een personeelsfeest, of van een Kerstfeest tot een eerste werkdagviering, wij regelen het allemaal!
Braemkasteelstraat 6
Lekker eten in een zeer sfeervolle zaak met verzorgde Vlaamse keuken. Verfijnde streekgerechten, in huis gemaakt.
Brugsesteenweg 116
Bistrant 't Verloren Hart een samensmelting van een gezellige Bistro met de kwaliteiten van het betere Restaurant, is een initiatief van Peter De Ruyver. Zij bieden u een uitgebreide kaart met naast de specialiteit van slaatjes ook gezellige snacks. Hun weekmenu is eveneens 's avonds te verkrijgen (met uitzondering van vrijdagavond en weekend). Hun originele wijnkaart zal menig wijnliefhebber bekoren.
Stationstraat 40
Met een schilderachtige achtergrond kan je genieten van lekkere seizoensgebonden gerechten die Chef Marc en zijn team op het bord brengen.
Achter de stijlvolle gevel van villa “De Landing” van architect Henri Van de Velde, bevinden zich een prachtige tuin en terras met zicht op de weiden van kasteeldomein Ooidonk.
Isabel en haar team zorgen er voor dat uw culinaire ervaring compleet wordt . Au Bain Marie is ideaal voor een vlotte zakenlunch, een heerlijk diner of een stijlvol feest.
Emiel Clauslaan 141
Eigentijdse bar-bistro op een toplocatie in één van de mooiste gebouwen van Waregem. Het kasteel Baron Casier gelegen in een prachtig park, pal in het centrum.
Hier kan je terecht voor (h)eerlijke gerechten. Een lekkere dagschotel, de menu of à la carte. Wie dat wenst, kan in Baron Casier ook smullen van zoetigheden zoals pannenkoeken en vers roomijs.
Gezellig genieten in het prachtige interieur van dit kasteel of bij zomerse dagen op het terras.
Stationstraat 34
Sommige concepten zijn zo tijdloos dat ze geen metamorfose nodig hebben. De klassieke, Franse keuken is gastronomisch erfgoed in ons land, onze moeders en vaders hebben ons die traditie en waarden met de paplepel opgediend.
In de zomer van 2019 toverden Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan*** de zomerse pop-up Bar Bulot uit hun hoed. Op de kaart vond je uitsluitend gerechten op basis van vis, schelp- en schaaldieren, met een knipoog naar de traditionele bistro aan de Franse Opaalkust. Bar Bulot was een klassieke brasserie, met een onmiskenbaar speelse twist. Aan de basis lag een hardnekkig verlangen om nostalgie te kruisbestuiven met innovatie en elegantie. Het team wist donders goed dat de gast van vandaag weliswaar topkwaliteit wil, maar niet met een overladen gevoel van tafel wil.
De kracht om je een perfecte zakenlunch of intieme tête-à-tête te bezorgen in stijl. Je merkt het aan alles: de wijnkaart met de betere Europese wijnen, het warme, sfeervolle interieur, de fijngedekte tafel, de professionele service.
Lange Gasthuisstraat 41 (gps adres = Leopoldstraat 26)
Restaurant Bartholomeus, een twee sterrenrestaurant te Heist aan Zee, pal op de zeedijk, doet vermoeden dat vis de boventoon voert in de culinaire creaties van chef-kok Bart. Natuurlijk vis, maar er is evenveel aandacht voor vleesgerechten.
Het restaurant staat elke dag opnieuw garant voor vriendelijkheid en zorgzaamheid. Creatieve bereidingen met streekproducten met behoud en respect voor de natuurlijke smaak. Elk afgewerkt product wordt in huis gemaakt. De kaart wordt iedere maand vernieuwd.
Zeedijk-Heist 267
Restaurant Big Buddha brengt de Thaise keuken dichter bij de inwoners van de stad Waregem en omgeving. Het restaurant heeft een gezellige huiskamerstijl, aangekleed met warme Thaise accenten, waar u in alle rust kan genieten van de heerlijk Thaise keuken, bereid door een ervaren Thaise kok. We onderscheiden ons van de collega’s door de specifieke Thaise keuken die we aanbieden, ook door enkele specialiteiten met een westers tintje en steeds wisselende suggesties.. Een uitgebreide selectie van drankjes beiden een extra meerwaarde. Er is tevens een afhaalpunt voorzien, waar u wachtend op uw bestelling, ontspannend plaatsneemt in een sfeervol kader en u zich in Thailand waant. De culinaire pret die u naar huis meeneemt maakt je dag helemaal goed.
Stationstraat 164
Fitz en Tom zijn brothers in arms, getrouwd met twee zussen, en culinaire garagisten. In een overall ga je ze niet zien. Je gaat ze wel overal in De Garage zien. De ene aan de potten, de andere aan de drank.
Verwacht eenvoud met een ziel. Vaste classics en begeerlijke suggesties au goût du jour. Simpel maar subliem vlees, de verste vis, pasta alla mamma.
Groenten van eigen bodem. Brood, bier, wijn en tal van dranken die jouw taal spreken. En ze vertellen je een heel verhaal.
Elk gerecht en elke drank die ze je straks gaan serveren, kiezen ze zo: lokaal of hier niet ver vandaan, machtige kwaliteit, doortrokken van smaak, eerlijke kost die heerlijk binnenkomt.
Aalbeeksesteenweg 64-66
Karagiannis Dimitris - afgestudeerd aan de hotelschool Ter Duinen in koksijde, gastvrouw Kelly en Chef Steven Hinnekens, heten u welkom in Bistro Le Nord.
Bistro Le Nord is een gezellig restaurant waar je de Frans-Belgische keuken proeft met een moderne toets.
Je krijgt er dagverse producten, bereid en gepresenteerd met oog voor detail.
Het gastronomische Chefs Menu is een aanrader. 's Middags kan je er genieten van onze lunch.
Noordstraat 217
Maak het uzelf gemakkelijk en geniet met volle teugen van hun (h)eerlijke keuken.
Vòòr alles wil Bistro Maison Marie graag één ding. Dat u zich in de gemoedelijke sfeer écht thuis voelt.
Zij doen er dan ook alles aan om van de vriendelijkheid hun grootste troef te maken en aan al uw wensen en verwachtingen te voldoen.
Niet voor niets wonnen zij reeds twee keer de Roeselaarse Horeca award.
Een bezoekje aan hun "maison" is voor iedereen een fijne ervaring die meteen naar meer smaakt.
Hugo Verrieststraat 12
Op een elegante hoek in randgemeente Sint-Kruis ligt het verfijnde Bistro Rombaux. Een eigentijdse, uitgepuurde plek waar het goede leven regeert.
In dit huiselijke restaurant van Pieter-Jan Rombaux en Tineke Blanckaert wordt kleinschalig maar met grote passie gewerkt.
Het koppel verwent de gasten met een eigentijdse keuken, geschoeid op een klassieke leest. De gerechten zijn verzorgd en vol smaak.
Op de kaart een viertal voor- en hoofdgerechten, die meteen duidelijk maken dat hier voor kwaliteitsvolle én verse ingrediënten gekozen wordt.
Van jonge duif en kalfszwezerik tot oesters en skrei. Smakelijk!
Moerkerkse steenweg 139
Bizie Lizie verwent je graag met traditionele Belgische en Franse gerechten aan een zachte prijs. In dit unieke totaalconcept heb je het ongetwijfeld naar je zin. Het keukenteam kent de kneepjes van het vak en haalt kraakverse ingrediënten in huis. Producten van eigen bodem hebben bovendien een streepje voor. Met hun snelle bediening, gezellig terras en aangepaste lunchmenu is Bizie Lizie eveneens de ideale plaats om snel even te ontsnappen uit uw kantoor. Indien u net wat meer wenst voor uw zakelijke contacten of collega’s beschikken zij ook over een grote vergaderzaal.
Vlaamse kaai 16
Één jaar na de opening werd het restaurant van chef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles bekroond met een eerste Michelinster. Door Gault&Millau werd Tim Boury uitgeroepen tot Jonge Topchef voor Vlaanderen in de editie 2014.Tim kiest voor verse en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur uit de eigen streek. Hij heeft een kookstijl waar hij het perfecte evenwicht tussen de klassieke en de vooruitstrevende keuken vind. Gerechten die barsten van finesse en creativiteit. Een kookstijl die in Gault&Millau editie 2017 werd bekroond met de hoogste titel: Tim Boury werd 'chef van het jaar‘. Eind 2017 behaalde restaurant Boury zijn tweede michelinster.
Rumbeeksesteenweg 300
Dæfnis is een informele brasserie waarin men kookt volgens hedendaagse interpretatie van de klassieke keuken
met aandacht voor de ecologische voetafdruk. Dit alles in een huiselijk en ongedwongen kader, in een gerenoveerd
herenhuis gelegen in het hartje van Lauwe.
Er wordt gekookt op het ritme van de seizoenen met verse, lokale producten “op duurzame wijze geteeld”;
Dergelijke producten zijn veel rijker aan smaak en geven een meerwaarde aan elk gerecht.
Om dit objectief te bereiken werken wij enkel samen met gepassioneerde mensen, die ons helpen om
de oude Vlaamse glorie terug op de kaart te zetten.
Rekkemstraat 2
Deze brasserie is gelegen in een historisch kader naast het kasteel van Wijnendaele. Zij serveren een verse, verfijnde keuken met oog voor detail, een vleugje nostalgie alsook een look-up naar het vernieuwde.
Oostendestraat 394
"Belgische en wereldkeuken in de bekendste villa van Zulte" De gerechten worden steeds huisbereid met dagdagelijkse verse producten. Brasserie Wybo werkt samen met hoofdzakelijk mensen die ambacht hoog in het vaandel dragen, dit zijn mensen uit de regio die zij persoonlijk kennen. Het zijn stuk voor stuk ambachtslieden waarvan zij weten dat zij met zuivere en kwaliteitsvolle producten werken, mensen die ernstig en met de nodige fierheid hun beroep uitoefenen. Geniet in de zomer van het terras met een prachtig uitzicht op de tuin.
Staatsbaan 29
Bent u een culinaire levensgenieter op zoek naar een vernieuwende ervaring? Bij Castor bent u op uw gemak in een strak, maar warm kader. Chef Maarten Bouckaert werkt enkel met kwaliteitsprodukten uit de regio en weet perfect wanneer ze op hun best zijn. Geen alledaagse gerechten op uw bord, maar een klassieke keuken met een verrassende twist. Pure gastronomie die u op ontdekkingstocht neemt langs een waaier aan geuren en smaken. Zowel chef Maarten Bouckaert als gastvrouw Stefanie Vandewalle zijn pas tevreden wanneer u glimlacht vanaf uw entree tot het verlaten van Castor. En dat geldt zowel voor gehaaste zakenmensen, als koppels die alle tijd van de wereld hebben.
Kortrijkseweg 164
Chalet les Bains is een ontmoetingsplaats in gemoedelijke stijl.
Je bent er welkom voor een gezellig etentje. Geniet van de overheerlijke visgerechten, grillades en in het seizoen van de gekende "Zeeuwse Mosselen".
In Restaurant Le Bercail vindt je een eerlijke, traditionele keuken met super-verse producten.
Zeelaan 337
De reputatie van het prestigieuze twee sterrenrestaurant Château du Mylord , waar de culinaire kunst naast het alledaagse staat, heeft gedurende 30 jaar nooit gewankeld. De broeders Thomaes krijgen regelmatig awards voor de regelmaat in hun werk, de consistentie in kwaliteit en hun zorg voor professionaliteit. Deze toewijding eert de producenten van het “Parc Naturel des Collines” die gevogelte, groenten en kaas verlenen aan een uiterst veeleisende chef. De kaart en de menu’s zijn een weerspiegeling van het hoge gastronomische niveau dat gepaard gaat met geluk en originaliteit waarmee klassieke producten een mediterraans of oosters tintje krijgen.
Rue Saint-Mortier 35
Met restaurant d’afspanning is Beernem een culinaire parel rijker.
Joost Meire en Heidi Dewitte werkten jarenlang met engelengeduld aan de renovatie van dit 18de eeuws beschermd gebouw. Van oudsher was d’afspanning een plaats waar mens en dier tot rust kwamen en krachten opdeden voor de verre tocht. Vandaag komen mensen naar d’ afspanning om te genieten van de fijne Frans-Belgische keuken van chef Joost.
Bloemendalestraat 2
Gezellig tafelen in een mooi kader? Dat is restaurant Damier. Hier bereiden ze gerechten met pure ingrediënten, spontaniteit en enthousiasme met als focus de smaak. Daarbij is restaurant Damier steeds op zoek naar lekkere regionale producten, waarbij ze de mooie smaken van de rest van de wereld combineren.
Grote Markt 41
In een oude, prachtig gerestaureerde hoeve serveert restaurant-feestzaal De Couter de eerlijke en pure Frans-Belgische keuken tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Vercouterestraat 18
Het restaurant heeft twee Michelinsterren. Eigenaar en chef Filip Claeys leerde het vak in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en bekwaamde zich verder bij Geert Van Hecke (De Karmeliet) en bij Sergio Herman (Oud Sluis). Hij nam het restaurant in april 2006 over van Ronnie Jonkman en behield de oorspronkelijke, reeds bekende naam. Filip Claeys werkt graag met kwaliteitsvolle verse en seizoensgebonden streekproducten van lokale bioboeren. Hij is één der oprichters en de bezieler van "North Sea Chefs", een project van een handvol enthousiaste chefs die het gebruik van duurzame, minder bekende vissoorten en bijvangst uit de Noordzee willen promoten.
Maalsesteenweg 438
Bij de Overburen te Roeselare kom je langs voor lekker eten, leuke muziek en verfrissende drankjes. Food, music & people.
Onlangs hebben ze het restaurant nog uitgebreid met een zomers terras.
Weverijstraat 24
Patrick Caignau en Gert De Coorde ontvangen u met open armen op vrijdag, zaterdag en zondag in een uniek pand, geheel opgetrokken uit recuperatiematerialen. Het contrast met de actuele kunst aan de muren, weerspiegelt ook de keuken van chef Patrick.
Vertrekkend vanuit de klassieke basis van de Franse gastronomie tovert hij een moderne interpretatie van verse seizoensproducten op het bord. Elk gerecht wordt zorgvuldig opgebouwd rond de smaken van de excellente wijnen, die wijnexpert Gert voor u selecteert.
Bovenhoekstraat 10
Het verhaal begon in 2003. Nico werkte reeds 15 jaar in de slagerij bij zijn ouders en er mocht wel een uitdaging bij. Ofwel kon hij de slagerij overnemen ofwel zelf iets ondernemen. Het werd het tweede.
Een droom kwam uit: voor Nico, een eigen fondue- en grillrestaurant beginnen op basis van zijn kennis, na 15 jaar gewerkt te hebben in de slagerij van zijn ouders.
Het idee bleef in beide zaken hetzelfde: kwaliteit voorop. Nadien kwam er nog een soepbar bij die een groot succes is.
Oostendestraat 74
In de schaduw van de kerk kan je in dit gezellige eethuis genieten van een huiselijke sfeer en een authentieke, oprechte spijskaart. Regelmatig aangevuld met seizoens- en streekgerechten. Elke weekdag is er 's middags een lunch met een voor- en een hoofdgerecht.
St Hubrechtstraat 19
Dit is een zeer gezellig eethuis waar passie, charme en beleving centraal staan. Een unieke locatie. Variatie en heerlijke gerechten in een charmant kader. Eethuis Transvaal is de plaats voor een snelle lunch, een gastronomisch diner met partner, familie, vrienden...
Sijslostraat 127
Met Food’OR nemen Jarne en Marie, gediplomeerd in lekker eten, u graag mee in een nieuw concept “THE FINEST FOODSHOP”.
Hun passie voor kwalitatieve producten en heerlijk vers bereide gerechtjes geven zij u met plezier mee.
Bij Food’OR shop je de lekkerste producten met aandacht voor kwaliteit, versheid en Terroir. Zij houden zich eraan zelf hun lokale producten te selecteren. Enkel zo kunnen zij u het beste garanderen. Even belangrijk als het rijkelijk aanbod is hun vlotte en vriendelijke service, dit om u een fijne winkelervaring te bezorgen. Team Food’OR helpt en adviseert u graag bij de zoektocht naar een heerlijke maaltijd.
Wielsbekestraat 24
Vuurkeuken in een serre.
Gelegen in een oxiderode serre op het dorpsplein van Kachtem, is Vonk de plek waar de voedselketen begint én eindigt. Groenten worden er niet geteeld, maar wel geëerd in de eigentijdse vuurkeuken van chef Bart Hoornaert. Streekgebonden seizoensproducten worden er gebakken, gegrild en gegaard in de houtskooloven en verwerkt in gerechten die tegelijk verfijnd en nonchalant, herkenbaar en verrassend zijn.
Vonk is ook respect voor traditie, terroir en je roots. Zo werd de nieuwe serre tegen de flanken van het oude café van de familie Hoornaert gebouwd. Het eeuwenoude gebouw heeft een historische gevel die volledig in ere werd hersteld. In dat gedeelte een tafeltje reserveren, betekent lunchen of dineren in een sfeer van geborgenheid en de gastvrijheid die de geschiedenis van de horecafamilie typeert.
Kachtemsplein 13
Sint-Elooisplein 38
Gert De Mangeleer en Joachim Boudens heten u welkom in Hertog Jan at Botanic Sanctuary. Ze zijn trots om in Antwerpen te zijn en u te kunnen onderdompelen in hun culinaire totaalbeleving.
Die unieke ervaring is een cruciaal onderdeel van hun concept, dat nog het best te vergelijken valt met een Japans omakase-menu. Letterlijk: ‘Ik laat het aan de chef over*.’
Gert De Mangeleer is immers voortdurend op zoek naar de allerbeste producten en ingrediënten, volgens aanvoer en seizoen.
Die combineert hij in een harmonieus pakket, uitgebalanceerd, doordacht, af en toe met een knipoog. Alsof u naar een concert gaat en met de ogen dicht geniet.
In Hertog Jan at Botanic Sanctuary worden alle zintuigen geprikkeld, van bij de verwelkoming tot de laatste groet van de keuken.
Lange gasthuisstraat 51
In een uniek en gezellig kader kunt u tafelen en genieten van het prachtig buitenzicht. De hoeve is niet voor niets een geklasseerde hoeve en is tevens beschermd monument uit ons Belgisch erfgoed. Chef kok José Vanbeselaere staat dagelijks in voor de fantastische gerechten, gegrild op een open haard in het restaurant. Kwaliteit is de grootste troef van dit uitstekend vleesrestaurant.
Rijkegemkouterstraat 7
Na 15 jaar is Restaurant Hobo’s met zijn schitterend buitenterras meer dan een begrip in culinair Waregem. Bij Hobo’s geniet u in een ontspannen en ongedwongen sfeer van klassieke Belgische en Japanse keuken met zin voor gastronomie.
Wortegemseweg 51
Op zoek naar een sfeervolle locatie voor uw receptie, feest, vergadering of activiteit.
Hier kan je terecht in deze volledig gerenoveerde hoeve, landelijk gelegen en van alle gemakken voorzien.
Hoogrokersstraat 6
Thomas en Maaike heten U van harte welkom waar gezelligheid en kwaliteit onze troeven zijn.
We genieten ervan om u thuis te laten voelen, voor een snelle hap tot de genieters.
Ideaal gelegen op de mooie Kwaremont om te genieten van een heerlijke maaltijd, een overheerlijk fris pintje of streekbiertje,
een onweerstaanbaar kopje koffie met een versgebakken Brusselse wafel en tal van andere lekkernijen.
U kan hier rustig genieten van een lekker gerechtje van onze vaste kaart , onze suggesties alsook van onze seizoensuggesties.
Allerlei privé-feesten kunnen vanaf een aantal personen, aarzel zeker niet om ons erover aan te spreken
Kwaremontplein 8
Hier is het oeverloos genieten van heerlijke gerechten aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Laat u verleiden door hun heerlijke gerechten. Snuif de pittige geuren van de grillgerechten op en laat u charmeren door de groene omgeving van de Vlaamse Ardennen. Een gezellig restaurant met een ruime tuin.
Krevelstraat 1
Den Hoek Af is gelegen in de Vlaanderenstraat nr 1 in Gent. Aan de kant van de Vlaanderenstraat is er ruimte voorzien voor een terras, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Je kan ook binnen plaatsnemen aan kleine tafeltjes, maar er zijn ook gezellige hoekjes voorzien met warme retrozetels. Huiselijkheid is wat deze zaak dan ook uitstraalt. 'Den hoek af' biedt heel wat aan gaande van ontbijtjes, koffies, huisgemaakte ice tea tot vlugge lunches, soep en zoet gebak en natuurlijk.... top wijnen! Het ideale adres om bij een bezoek aan Gent zalig te genieten en je te laten onderdompelen in pure vriendelijkheid en puurheid... Een plaats om je meteen thuis te voelen!
Vlaanderenstraat 1
Het nog weinig gekende concept « Bistronomie » brengt de gastronomische keuken op een eenvoudige manier. Van de gastronomie naar de bistro, een weg banend langs zijn Tea Lounge, zonder de vele suggesties van David te vergeten. Kwalitatieve en verfijnde producten. David stelt elk seizoen een nieuwe kaart voor, die u volledig kan komen proeven op de eerste vrijdagavond van het nieuwe seizoen in de vorm van een Walking Diner
Holstraat 95/41
Het verhaal van L.E.S.S Eatery, voorheen Bistro L.E.S.S., start achter de schermen van Hertog Jan, dat na de toekenning van een derde Michelinster uit zijn voegen barst en op zoek moet naar een ruimere locatie. In de originele gebouwen wordt een nieuw concept boven de doopvont gehouden, dat nog het best te vergelijken valt met een uit de kluiten gewassen, culinaire tapasbar. Bistro L.E.S.S brengt op dat moment een simpele, maar doordachte keuken, met Spaanse accenten, vis in blik, vlees op de grill.
Langzaam verschuift de focus van Spaans naar mondiaal, en worden de gerechten verfijnder. Tijdens zijn vele reizen en four-hands dinners in het buitenland scherpt chef Gert de Mangeleer zijn voorliefde aan voor exotische geuren en wereldse smaken. Het nieuwe concept op ’t Zand in Brugge combineert gonzende gezelligheid met de vibe van een grootstad. L.E.S.S. Eatery, zoals het nieuwe restaurant intussen heet, serveert nu ook krachtige smaken uit het Verre Oosten en Centraal-Amerika, en bijna altijd in porties die je met het hele gezelschap kunt delen.
Vrij snel werd de keuken van chef Ruige Vermeire en zijn team beloond met een eerste Michelinster, de vrucht van doorgedreven arbeid en een neus voor funky gerechten van onberispelijk niveau. L.E.S.S Eatery is een beetje San Francisco en een vleugje Hong Kong, met een likje Londen en een petit peu Paris.
't Zand 21
La Durée ging van start in april 2007. Van begin af aan proberen zij hun ding te doen: geen éénheidsworst! Door zich niet te laten afleiden en goed te filteren in vluchtige keukentrends, brengen ze een stabiele en goed onderbouwde creatieve keuken, gerechten die mooi in balans zijn, waar enkel plaats is voor absolute topproducten. Een team dat zich dag na dag ten volle inzet om de gasten een mooi en onvergetelijk moment te bezorgen en vaste leveranciers die altijd blijven zoeken naar de beste producten. Dit resulteerde in twee Michelinsterren voor La Durée.
Leenstraat 28
LPF is een unieke, inspirerende event locatie die kan gehuurd worden voor teambuildingactiviteiten, vergaderingen , seminaries of andere(familie) bijeenkomsten. Een tot de verbeelding sprekende plek.
Daarnaast is La petite fabriek een uitstekende locatie ook voor een onvergetelijk huwelijksfeest.
Rue du Moulin 16
De keuken van Laurel & Hardy staat bij de kenners voor creatief, puur en appetijtelijk. Premium regionale producten vormen de basis van pure gerechten met intense smaken, vol spanning, kleur en verfijning. Als maître-sommelier is het de bedoeling van de chef om alleen de allerbeste wijnen te combineren met premium regionale producten.
Smaakvol eten met heerlijke wijnen!
Major Woodstraat 3
Wie eet bij Le Vieux Château levert zich over aan een wervelwind van smaken en texturen, aan een spervuur van verrassingen in mond en neus. In de keuken zoekt men onophoudelijk naar nieuwe smaken en prikkels. De energie stuitert er in het rond, is door de oude kasteelmuren amper in bedwang te houden. Le Vieux Chateau is de verwezenlijkte jongensdroom van chef Tanguy De Turck, en dat voel je, beleef je en smaak je als gast.
De voortdurende experimenten van de chef en zijn equipe om smaak en textuur op elkaar af te stemmen, resulteren in de smaakbommen die u opgediend krijgt. Die vinden hun weg naar u dankzij een uitzonderlijke bediening onder leiding van Davina en haar ploeg – een huwelijk van hartelijkheid en pretentieloze klasse.
Zintuigen op scherp: bij Le Vieux Chateau viert men het leven. Uitbundig maar in stijl, explosief maar duivels precies.
Rue Docteur Degavre 23
Gino van restaurant Les années folles kookt graag op gevoel. Hij vertrekt vanuit verse, kwaliteitsvolle ingrediënten en laat vervolgens zijn creativiteit erop los. Dit resulteert in pure keuken waarin de smaak primeert. Rechttoe rechtaan, ontdaan van alle franjes. Eerlijk. Echt. Net zoals hijzelf.
Het wijnverhaal is een weerspiegeling van het keukenverhaal geworden. Geen ellenlange lijst met vaste waarden, wel enkele klassiekers naast suggesties die regelmatig veranderen. Daarnaast is er een ruime selectie aan wijnen per glas. Katja begeleidt u graag bij uw keuze.
Mechelsesteenweg 112
Loes & Krikke werkt op maat van de klant zonder de eigenheid te verliezen. Ze bereiden alles in de eigen keuken, werken met dagverse producten en selecteren zelf de ingrediënten bij partners die hun ecologische visie delen. In een traditionele Vlaamse broodbakoven maken zij al hun broden, toasts en pizza’s. Elk seizoen verwelkomen Loes en Krikke je in hun mooie zaal in de voormalige drukkerij Colonia in de stationsbuurt in Antwerpen.
Congresstraat 42
Ma Kwizien is al 15 jaar actief als traiteur en cateraar. Met hun ruime ervaring in verschillende feesten zoals bedrijfsfeesten, huwelijksfeesten, babyborrels, recepties bieden zij dus voor ieder wat wils.
Alle feesten worden besproken en uitgewerkt op maat van de klant.
Dit zijn een aantal waarden waarvoor zij staan:
Tenhovestraat 9A
Het basisprincipe sinds de start van Maison-D is betaalbare gastronomie brengen. Daarbij willen ze oog hebben voor elk detail, zowel in de gerechten als bij de bediening. Het exponent bij uitstek hiervan is het lunchmenu dat wekelijks wordt aangepast. Prijs-kwaliteit ongezien in de streek. Wie graag uitgebreid dineert of van een langere lunch geniet, vindt ongetwijfeld zijn gading in hun flexibele menu’s of de gerechten die zij ‘à la carte’ aanbieden
Charles Vandendoorenstraat 10
In het sfeervolle interieur van brasserie-tearoom Partoe geniet je op elk moment van een verrukkelijke maaltijd. Of je nu gaat voor een vlugge dagschotel, rustige zakenlunch of gewoon zin hebt in iets lekkers.
Brugsesteenweg 459
De meer dan 100 jaar oude pastorie van Kanegem, Pastorie Caeneghem, is een unieke locatie in het hart van het bloemendorp Kanegem en in de schaduw van “De kathedraal van te lande”.
Niets ontbreekt er om van uw feest(je), meeting of bijeenkomst, een onvergetelijke ervaring te maken.
De locatie bestaat uit verschillende ruimtes en is in z’n geheel te huur, inclusief tuin. Diverse opties zijn mogelijk.
Kanegem Dorp 8
Sofie Delbeke opende in oktober 2021 Pizzeria Sofia, met echte Napolitaanse pizza’s, op het Sint-Maartenskerkhofplein 8. Sofie draaide het - door het ons welbekende virus - annus horribilis 2020 om tot een nieuwe uitdaging. Sofie, verzot op haar ‘old time Italian favorite’ pizza, zocht begin 2021 een lichtje in de duisternis door een vlucht naar Napels te boeken. Zij volgde er een opleiding van drie weken in de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) Academy, een school die er prat op gaat te leren hoe je een authentieke Napolitaanse pizza maakt. Enkele Napolitanen kwamen speciaal naar Kortrijk, om er steen per steen een Napolitaanse oven te bouwen. Meer nog: Sofie zet ook twee ervaren Italiaanse pizzakoks in. Zij brengen een stukje Napels naar Kortrijk, op het mooiste pleintje van de stad. Opmerkelijk: klanten van de pizzeria kunnen met het project ‘Hart van Kortrijk’ minderbedeelden steunen.
Sint-Maartenskerkhof 8
In een aangenaam en modern kader gaat RAAM consequent voor eenvoudige, natuurlijke gerechten. Een originele keuken met wortels in eigen streek die zich wereldwijd laat inspireren.
Gentse Steenweg 136
Rebelle is een ontmoetingsplaats voor jong en oud die op zoek zijn naar betaalbare gastronomie.
De keuken is hedendaags, jong en vernieuwd, met oog voor detail & evenwicht. Er worden creatieve gerechten geserveerd, met invloeden uit de Oosterse cultuur.
Rekkemsestraat 226
Chef-kok Marniek De Wandel en gastvrouw Christine Foubert laten sinds november 1999 mensen culinair genieten in hun restaurant. Door het stijlvolle interieur tafelen de gasten in een gemoedelijke sfeer en bij goed weer voel je jezelf God in Frankrijk op het bloemrijke terras.
Chef Marniek brengt een seizoensgebonden, creatieve marktkeuken met bijzondere evenwichtige smaakcombinaties. ‘t Grof Zout draagt versheid en kwaliteit hoog in het vaandel en dat proef je ook op het bord. De pure smaak van het product primeert. Naast de maandelijks wisselende kaart, is er ook een uitgelezen wijnkaart. Passie voor het vak staat hier centraal en komt ook tot uiting in de kookdemo’s voor foodies. Je kan bij ’t Grof Zout ook terecht voor traiteurdiensten, aankoop van wijnen of homecooking.
Gasthuisstraat 20
Hier bent u aan het juiste adres voor een eerlijke maaltijd vol pure ingrediënten. U neemt er plaats in het elegante interieur of op het terras met panoramisch uitzicht. Deze parel houdt zich schuil in Bellegem, bij Kortrijk. Het concept van restaurant Argendael is "puur en eerlijk"
Doorheen de jaren heeft het restaurant met zijn leveranciers en producenten een band ontwikkeld, waardoor ze een ruimere kennis hebben gekregen en zo ook kunnen genieten van echte topproducten. Respect voor de natuur en het seizoen gegarandeerd!
Zij streven ernaar om kwaliteitsvolle en eerlijke producten op tafel te zetten. Ze proberen om zoveel mogelijk verse producten te verwerken in hun gerechten.
Bij Argendael kunt u terecht voor een snelle lunch, een zakendiner of rustig genieten van een menu of gerecht met familie of vrienden. U tafelt er in een sfeervol decor, zowel binnen als buiten. Het interieur is stijlvol en klassiek; het ruime terras verwent u met een heerlijk zicht op de groene omgeving. 100% genieten!
Doornikserijksweg 195
Au Vieux Port is wat men noemt 'een gevestigde waarde' op het Antwerpse Eilandje.
De zaak bestaat sinds 2007 en staat gekend voor de oer klassieke Franse keuken en haar zaalbereidingen.
Chef Stijn Havermans brengt er al jaren klassiekers op niveau. Zo krijg je met de Canard à la Rouennaisse een unieke ervaring voorgeschoteld.
Het gerecht wordt deels aan tafel bereid door Maître Tom Schoonbaert met behulp van een authentieke Presse A Canard.
Reserveer uw canard op voorhand! Bij Au Vieux Port kan je seizoensklassiekers komen eten zoals fazant 'Fine Champagne' of hazenrug 'Arlequin'.
Daarnaast kan je doorheen het jaar klassiekers krijgen zoals paling in't groen of een zwartpootkip uit de Landes.
Een niet te missen lekkernij is de Tarte au Boudin Basque!
De wijnkaart van Au Vieux Port werd samengesteld door Wine Director en eigenaar Serge Verboven.
Onze sommelier schenkt verschillende wijnen per glas en begeleidt u bij uw keuze.
In de pittoreske wijnkelder kan je een mooie selectie Bordeaux en Bourgogne terugvinden.
Ook Italië en Spanje zijn goed vertegenwoordigd.
Napelsstraat 130
"Slagerij Vasseur in Ieper sluit na 73 jaar en wordt restaurant Bacon", zo stond het in maart 2019 in de krant. Pascal Vasseur nam in 1999 de slagerij over van z'n ouders en stond gekend om z'n delicatessen. Hij leerde in 2011 z'n vrouw, Virginie, kennen. Zij startte vroeger in Afrika een patisserie en een restaurant op en baatte een hotel uit. Nadien volgde ze een koksopleiding waardoor zij in de keuken staat terwijl Pascal verantwoordelijk is voor de zaal. De naam Bacon verwijst wel naar vlees, maar in het logo is de 'o' een vis. Bacon heeft een zeer boeiende en vaak wisselende kaart. Topservice en kwaliteit staan daarbij centraal. Laat je verrassen door heerlijke gerechten en boeiende wijnen.
Zonnebeekseweg 30a
Bar Bulot by Hertog Jan*** is de à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Oorspronkelijk ontstaan als tijdelijk seafoodrestaurant in de zomer van 2019, maar vandaag is Bar Bulot een volwaardig restaurant dat zowel vis- als vleesliefhebbers verleidt. Door hun passie, kennis en ervaring slagen Gert en Joachim erin om de allerbeste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar éénvoud streven ze, samen met hun team, resoluut naar perfectie.
Om hun brasserieplannen vorm te geven kozen ze de plek uit waar het voor hen allemaal begon: de eerste locatie van Hertog Jan. Dankzij de stijlvolle aankleding en warme sfeer waan jij je hier in een grootstedelijke klassebrasserie. Dankzij de nostalgische brasseriesfeer wordt Bar Bulot de uitgelezen plek waar alles mogelijk is: een zakelijke bespreking, een weerzien met vrienden, een romantische tête-à-tête of zelfs genieten in familieverband.
Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan*** staan Maxime Depreitere en Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en onglet à l'échalote een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen en voor wie het wat meer mag zijn is er de exclusieve selectie “trésors de la cave” van Hertog Jan***. Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of een zitje op het terras – dat vanaf de lente toegankelijk is – in Bar Bulot geniet je steevast van onvervalste brasserieklassiekers.
In 2021 werd Bar Bulot door Gault Millau verkozen tot 'Brasserie van het jaar' en bekroond met 1* in de Michelingids!
Torhoutsesteenweg 479
Het landelijke Werken herbergt in een gerestaureerd herenhuis. Ze hebben hun karaktervolle woning omgebouwd in een sfeervolle bistro met een ruim zonnig terras om hier hun klanten te kunnen ontvangen.
Daar geeft chef Pieter Puype het beste van zichzelf geeft. Hij werkt zoveel mogelijk met streekgebonden ingrediënten. Vers, puur en kwalitatief,...
In deze moderne aangeklede bistro met open keuken leidt gastvrouw Virginie Maertens met grote glimlach de zaal. De ideale locatie om te genieten van lekker eten, een goed glas en aangenaam gezelschap.
Werkenstraat 82
Een eigentijdse keuken met karakter en een sfeervol, authentiek kader, dat zijn de hoofdingrediënten van restaurant Bonte B in hartje Brugge.
De gerechten worden samengesteld met oog voor eerlijke, seizoensgebonden producten voor een pure smaakbeleving. Zij laten u graag meegenieten van hun passie voor koken, lekkere wijnen en het ontvangen van gasten.
Dweersstraat 12
Waar het vlees de slagerij verliet, krijgt het nu een plek op tafel.
In Carcasse werkt Hendrik Dierendonck,
net zoals in de beenhouwerij, van kop tot staart.
Niets gaat verloren.
Het restaurant en de slagerij zijn met elkaar verbonden, nooit was de weg tussen beide zo kort.
Dierendonck verkoopt niet zomaar vlees. Het is vlees met een verhaal, dat we willen delen met de gasten in Carcasse.
Waar komt het vandaan, hoe werd het gekweekt en gevoed.
Net zoals in de slagerij draait alles in Carcasse rond ambacht, terroir en passie.
Henri Christiaenlaan 5
In 2018 vloog chef Edgar Orduño van Mexico naar België voor een culinaire stage bij Hertog Jan.
Gedurende deze tijd bezocht Edgar Kortrijk en ontmoette hij Feysal en Louis (oprichters van Nude en Spicy Lemon).
En toen ontstond het idee voor Choclo.
Samen werken ze hard om traditionele ingrediënten, recepten en technieken te verwerken in alles wat je zintuigen bereikt.
Als ervaren cocktailgoochelaar en kruidige voedselkenner uit de eerste hand leidt Chef Edgar dit boeiende restaurant naar de aroma's, texturen en smaken van de Latijns-Amerikaanse cultuur en keuken.
Niet alledaags maar bijzonder lekker.
Hier ervaar je de betekenis van een "alma llnea" en een "corazón contento".
Gentsesteenweg 29
Sinds 2017 ontvangen Anne en haar zoon Diether jullie graag in het gezellige restaurant, geïnspireerd op de Poolse componist Frédéric Chopin.
De kaart is seizoensgebonden en gevarieerd met exclusieve, ongeëvenaarde Vlaamse specialiteiten uit de streek en wekelijkse suggesties.
Daarnaast bieden zij een aantrekkelijke wijnkaart aan met wijnen uit onder andere Sicilië, Hongarije en Colombia, alsook pareltjes uit Frankrijk.
Grote markt 37
De naam Colette verwijst naar Colette Leemans, grootmoeder van chef Thijs Vervloet (°1990) aan wie hij zijn culinaire kwaliteiten te danken heeft. Colette is zelf jarenlang kokkin geweest, leerde Thijs van jongsaf de stiel en inspireerde hem.
Na passages bij ondermeer Hof ter Hulst, Magis, L’Atelier de Joël Robuchon, ’t Fornuis en Zilte, besliste Thijs in 2016 zijn eigen restaurant te openen in een pand in Westerlo van grootmoeder Colette. De naam lag voor de hand…
Het verhaal wordt nog interessanter. De culinaire genen gaan immers nog een generatie verder terug. Colette was zelf enig kind van Anna Holemans (Thijs’ overgrootmoeder). Anna heeft op haar beurt jarenlang aan het fornuis gestaan bij de prinselijke familie De Merode.
Toen Thijs in volle coronacrisis een oplossing zocht voor het plaatsgebrek in Westerlo, kwam hij uit bij De Vijvers in Averbode. Dat domein was vroeger eigendom van… de familie de Merode.
Daarmee maakt Thijs de cirkel helemaal rond en eert hij grootmoeder en inspirator Colette op de plek waar overgrootmoeder zowat een eeuw geleden de kiemen plantte voor de liefde voor de keuken.
Judocus Pauwelslaan
Chef Davy Celen is van jongs af aan gepassioneerd door koken, smaken en geuren.
Na zijn opleiding in hotelschool Ter Duinen in Koksijde volgde hij stages bij onder meer
Hotel Victoria ( Montreux/zwitserland ) Relais & Châteaux) en 't Laurierblad (** Michelin).
Zijn professionele loopbaan kreeg vorm onder de vleugels van
Peter Goossens / Hof van Cleve (*** Michelin)
en Roger Souvereyns / Scholteshof (** Michelin) - Auberge du Pêcheur (* Michelin).
Achter elke chef staat een sterke vrouw.
Als dochter van hardwerkende zelfstandigen kent
Sarina Van Heule het klappen van de zweep.
Ze leidde enkele jaren de familiezaak Het Braemhof in Gentbrugge
alvorens de liefde haar wegen naar CULIX leiden.
Ze worden bijgestaan door Carlo Hoste als sommelier,
zijn kennis over wijn en ervaring in de horeca toveren een glimlach op de gezichten van onze gasten.
De jongste telg van het team is Tom Callebaut, de sous-chef.
Na enkele ervaringen in mooie restaurants en buitenlandse stages heeft hij zijn plek gevonden bij CULIX.
Als team staan zij er elke dag voor onze klanten.
Laat je onderdompelen in deze culinaire ervaring.
Hundelgemsesteenweg 588/A1
Sinds enkele jaren heeft chef Steven de zaak overgenomen van zijn ouders. Papa Marc is echter nog niet volledig van het toneel verdwenen. Hij neemt de honneurs waar in de zaal en laat u genieten van de meest exquise wijnen. Van Wine spectator kreeg het restaurant een award of excellence in 2020.
Steven trekt steevast de seizoenskaart. Hij weet klassiekers te combineren met intense smaken en daar kan men alleen maar gelukkig van worden. Hier geen schuimpjes of nouvelle cuisine maar wel degelijke en vooral kwaliteitsvolle producten. Prijs-kwaliteit ben je hier dus zeker op de juiste plaats.
In de zomer kan je terecht op het zonnig terras terwijl je in de winter zalig kan genieten van en bij het haardvuur.
Baarle Frankrijkstraat 1
Het oude dorpscafé van het pittoreske Machelen-aan-de-Leie leeft voort in Restaurant de Karper.
U wordt hier verwend met heerlijke culinaire pareltjes in een gezellig klassiek-eigentijds interieur.
Het interieur is tot een prachtige realisatie tot stand gekomen in samenwerking met Algoet Miguel, van interieurdecoratie "vergeten verlichting"
en alsook met nog één der nog levende Latemse kunstschilder " Wallaert Martin", die zijn kunstwerken in het restaurant exposeert.
Het terras op de oevers van de Leie biedt een onovertroffen panorama.
De kunstwerken op bord als interieur, de open ruimtes en de prachtige lichtinval illustreren het rustige karakter van de Karper.
Uw gezellig samen zijn, genieten van familie en vrienden maken er een totaal plaatje van.
Karperstraat 16
Aan de Antwerpsesteenweg van Westmalle vinden we het gezellige bistronomie adres "De kleinen bistro". In 2012 werd het restaurant door gastvrouw Thari De Pooter en chef Lawrence Elliott heropend. De oorspronkelijke naam bleef bewaard.
Het interieur is strak en modern en kreeg extra gezelligheid door een parketvloer, de bruinhouten lambrisering en comfortabele stoelen. In de zomer kan je genieten op het ruime en stijlvolle terras. Zij kregen zeer terecht een vermelding in Gault Millau van 13/20.
Lawrence is een passionele autodidact die zich opwerkte richting de bistronomie keuken. Deze Bruggeling lijkt zich goed aangepast te hebben in Antwerpen en durft zonder verpinken de Brugse zot naast de filet d’Anvers te serveren. Thari kan putten uit een hoop professionele ervaring die ze opdeed bij onder andere Wout Bru in Eygalières en Paco Guzman in Barcelona. In De Kleinen Bistro zorgen ze tegenwoordig voor de garantie van bistronomisch plezier in een gezellige ongedwongen sfeer.
Antwerpsesteenweg 190
Heerlijk tafelen in een romantische setting doet u in restaurant De Klokkeput in kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem. Het team van Restaurant De Klokkeput is al jaren bezig met lekker eten en de goeie dingen des levens.
Lunchen of dineren doet u dan ook in dit uitstekende restaurant. Het interieur straalt de gezelligheid en warmte uit van een gasthof. Niet alleen het menu maar ook de inrichting gaat met de seizoenen mee.
Binnen geniet u van een knetterende open haard, buiten vertoeft u onder lindebomen op een overdekt en verwarmd terras.
Proef zeker hun huisspecialiteiten of één van de vele heerlijke seizoenssuggesties. En geniet met volle teugen van hun riante keuze in kwaliteitswijnen.
De keuken is doorlopend open!
Dorp 8
Met bistro De Kruidenmolen maakten chef Stijn Bauwens en gastvrouw Veerle Quintens in 1999 hun droom waar: een restaurant creëren waar ze zelf graag zouden gaan tafelen. Daarvoor dokterden ze een bistroformule uit die even zeldzaam is als aantrekkelijk: een gemoedelijke sfeer, sympathieke prijzen en topkwaliteit op het bord. Niet alleen dat decor van oud en nieuw, maar ook de kaart van De Kruidenmolen slaat met brio een brug tussen het verleden en vandaag. Je vindt er zowel seizoensgebonden suggesties als klassiekers. Stuk voor stuk eerlijke gerechten waarbij het product primeert. Ook streekgerechten en ondergewaardeerde producten maken chef Stijn enthousiast. Zo promoot hij als ambassadeur van North Sea Chefs het koken met duurzame vis, onbekende vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. Zijn gebakken mergpijp met toast haalde dan weer de lijst van 70 dingen die je moet eten voor je sterft. ..
Dorpsstraat 1
Bij Dish kan je terecht voor allerlei seizoensgebonden gerechtjes om te delen. Zoals bitterballen met picklemayonaise, tartaar van zeebaars of ravioli met paprika, walnoot en ricotta. “Alles is huisgemaakt”, zegt Dorien trots. “De kaart zal regelmatig wisselen, maar de favorieten blijven altijd wat staan.” Dit is een restaurant waar je op het gemak zalig kan genieten van pure gerechten en heerlijke wijnen.
Sleepstraat 210
In Divin werk ik qua concept richting de absolute essentie van lekker tafelen. Voor de lekkere wijnen, verdomd goeie food en een leuke sfeer zorgen wij. Wie houdt van wijn en food, zal zich dus onmiddellijk thuis voelen aan onze bar of aan een knus tafeltje.
Onze keuken werkt seizoens- en marktgericht, daarnaast zijn er ook daily specials en enkele suggesties met kaviaar beschikbaar. Je kunt uit de kaart enkele gerechten (van gelijke porties) kiezen en zo je eigen menu à la carte samenstellen. Behalve onze sluitingsdagen (op dinsdag en woensdag) zijn we elke avond geopend. Enkel op zondag is de keuken doorlopend open van 12u tot 22u (bar tot 01u).
Verschansingstraat 5
Welkom bij restaurant Dunas in Knokke, het geesteskind van sterrenchef Edwin Menue (Cuines 33).
Een unieke plek aan de Belgische kust die zee en land verbindt.
Chef Fran deelt haar visie op casual fine dining graag met U.
Onbeperkt, vrij van geest met de focus op kwaliteit en op product.
Zij laten zich inspireren door de omringende natuur, de samenkomst van zee en land.
Ze doen er alles aan om het beste van deze twee werelden op uw bord te toveren.
Zeedijk-Duinbergen 300b
Met een liefde voor gastronomie en Poperinge hebben Bram en Jolien een restaurant gecreëerd waar gezelligheid voorop staat. Hartig is niet zomaar een naam maar het is echt een concept, in de keuken staat dit voor pittig, op smaak gemaakt niet zoet. In de zaal wordt dit doorgetrokken door een hartelijk onthaal. Als beenhouwerszoon kan de chef zijn voorliefde voor rundvlees niet verbergen. De vaste kaart wordt telkens aangevuld met een weeklunch, een maandmenu en suggesties.
Gasthuisstraat 45
De bouwwerken van Het Pomphuis zijn gestart in 1918 en zijn volbracht in 1920. De 3 reusachtige gietijzeren installaties van Het Pomphuis, in zijn tijd een van de grootste van Europa, pompten het naast gelegen droogdok n°7 leeg zodat een schip onderhouden, geladen en gelost kon worden. De rederij "Red Star Line" maakte er regelmatig gebruik van.
Het droogdok n°7 is intussen verdwenen om een verbreding van het Albertkanaal mogelijk te maken.
In 1996 wilde men het gebouw zelfs afbreken maar monumentenzorg heeft dit tegengehouden en beschouwd als monument.
De bouwstijl is eclectisch met art-nouveau kenmerken. Binnen bevindt zich één grote ruimte met een indrukwekkende 7 meter diepe put.De trappen tegen de binnenwanden van de hal leiden naar metalen galerijen met sierlijke ijzeren borstweringen en dit op 2 niveaus. Prachtig zijn de hoge rondboogvensters met de nog steeds originele metalen roedenverdeling.
Om dit monument niet over te laten aan de tand des tijds werd door het Havenbedrijf toelating gegeven om er een nieuwe bestemming voor te zoeken.
Na meerdere voorstellen is er uiteindelijk gekozen om te verbouwen tot een indrukwekkend restaurant & bar, waarvan de werkzaamheden voltooid waren op 25 mei 2002.
Na een spectaculaire opening werd het vrij snel duidelijk dat Antwerpen er een nieuwe parel bij gekregen heeft.
Siberiastraat
Hof van Cleve kiest resoluut voor het beste in het leven, voor genieten zonder weerga, voor ambachtelijk vakmanschap.
Elk gerecht dat u bij Hof van Cleve proeft, is een staaltje sterk teamwerk gebaseerd op waarden als eigenheid, respect en inzet. Elke dag opnieuw daagt chef Peter Goossens zichzelf en anderen uit om beter te zijn dan gisteren, om te inspireren en nieuwsgierig naar de wereld te kijken. Het leven is mooi, laten we er samen van proeven.
Een culinaire creatie begint met een idee, vraagt om topproducten en staat of valt met kwaliteit. Lokale terroirproducten vormen het DNA van zijn keuken, aangevuld met frisse smaken uit het buitenland.
Uitzonderlijke partners zorgen voor de dagelijkse aanvoer van kraakverse ingrediënten die hij verwerkt tot unieke smaaksensaties. Textuur, kleur en balans… over elk detail is nagedacht en dat proeft u. Gegarandeerd.
Zij serveren u niet alleen het hoogste culinaire genot, maar nemen u mee in een totaalervaring.
Hun interieur weerspiegelt de zorg en verfijning van hun keuken. Ontwerpers en kunstenaars zorgden voor unieke stukken, tafellinnen en verrassende details.
U geniet, zij doen de rest.
Riemegemstraat 1
Met restaurant Klei op de Grote Markt heeft Ieper er een toprestaurant bij. Klei wordt wellicht hét uitverkoren restaurant van menig levensgenieter die zich graag culinair laat verwennen in het hart van Ieper.
De bezielers Carl Couvreur en Jonathan Devogel werkten allebei in sterrenzaken en kennen dus duidelijk de knepen van het vak.
Restaurant Klei is ontstaan vanuit hun West-Vlaamse roots, hun Westhoek, waar ze trots op zijn. Het staat voor ambacht, een losse & ontspannen sfeer, lokale producten en het beheersen van hun métier.
Restaurant KLEI is met andere woorden vakmanschap uit Vlaamse 'klei' velden. Eerlijk, overheerlijk en ongedwongen!
Grote markt 11
Ontspannen tafelen in een warm, sfeervol kader en proeven van uitgelezen, versbereide gerechten.
Komtuveu neemt je mee op een culinaire tocht langs smaakvolle hoogten. Puur, verrassend en met een artistieke toets.
Chef Jelle kiest resoluut voor vers, lokaal en bij voorkeur biologisch. Hij genoot zijn opleiding in hotelschool Spermalie in Brugge. Ervaring en verfijning deed hij op bij onder andere Hertog Jan en Sans Cravate.
Als kok vindt hij het essentieel dat mensen zich thuis voelen, even alles kunnen loslaten en ten volle kunnen genieten van de sfeer en gerechten.
Gastzussen Goele & Aagje zorgen voor een hartelijke ontvangst en charmante bediening, wat voor een spontane gastronomische belevenis zorgt.
Dat maakt van een bezoekje aan Komtuveu een sensatie die alle zintuigen prikkelt en lang blijft nazinderen.
Gentpoortstraat 51
Inès is door wijn en patisserie gepassioneerd. Ze studeerde aan de prestigieuze Hotelschool "Ter Duinen" in Koksijde.
Na een succesvolle professionele opleidingsperiode komt Ines tot het besef dat ze voldoende technische bagage heeft verzameld om haar
talenten uit te drukken. Ze valt op tijdens haar stages in gerenommeerde zaken als Restaurant Boury (* Michelin), 't Oud Konijntje te Waregem (* Michelin), de Auberge du Vieux Puits (*** Michelin) van de gekende chef Gilles Goujon.
Eens gediplomeerd, lanceerde Ines zich in het professionele leven met veel ambitie en drang naar ervaring bij Château du Mylord (** Michelin) en daarna in Sea Grill (** Michelin) aan de zijde van Yves Mattagne als chef pâtissière.
Inès is in 3 woorden, creatief, gepassioneerd en heeft een mooie wijnkennis.
David groeit op in een familie van artisanale bakkers waar hij de regels leert die nodig zijn om te kunnen spelen met lokale producten.Tijdens zijn studies aan het Notre Dame-Instituut te Heusy loopt David stage in het Sea Grill Restaurant in Brussel. Meer ervaring doet hij op in Restaurant Barbizon in Overijse , L'Ecailler du Palais Royal in Brussel, Le Charmes-Chambertin in Crawhez, Manoir de Lébiolles in Spa, Maison Bru in Eygalières (Frankrijk), Château du Mylord in Ellezelles.
Aan het eind van die culinaire odyssee wordt hij sous-chef van het Sea Grill Restaurant aan de zijde van Yves Mattagne, waar het inderdaad allemaal was begonnen.
Tijdens zijn ervaringen heeft David niet alleen leren koken, hij eigende het zich toe. Werken met de seizoensgebonden kwaliteitsproducten van de lokale producent is zijn uitgangspunt. Die producten samenbrengen in een creatieve, zuivere,
intuïtieve keuken is zijn filosofie.
Helkijnstraat 38
Chef Maxime Collard heet u welkom in een van de mooiste dorpen van Wallonië. In deze gerenoveerde boerderij is de inrichting modern en verfijnd, met een uniek ontwerp. Een vriendelijke en eigentijdse sfeer op een plek doordrenkt van geschiedenis.
Gepassioneerd door koken sinds zijn kindertijd. Chef Maxime Collard ging op 14-jarige leeftijd naar de Libramont Hotel School.
Als jonge afgestudeerde begon hij zijn professionele carrière in het met een Michelin-ster bekroonde restaurant "Forges du Pont d'Oye",in Habay-la-Neuve, waar hij twee jaar werkte.
Leergierig en experimenterend verliet hij zijn geboortestreek Ardennen om naar Vlaanderen te trekken. In Brugge, bij het gerenommeerde Karmeliet (***), verbleef hij vijf jaar, waarvan twee jaar als sous-chef.
In 2009 was hij pas 25 jaar oud toen hij zijn eerste restaurant opende, "Table de Maxime", in Our.
In 2010 behaalde "La Table de Maxime" een ster in de Michelingids. Sindsdien is de bekendheid van de chef-kok blijven groeien.
In 2018 zet Maxime Collard zijn opmars voort. Hij won een tweede ster in de Michelingids.
Om u voor een langere periode te laten genieten van de charmes van zijn regio, biedt Maxime Collard 6 charmante kamers.
Comfort en rust zijn op het rendez-vous in deze prachtige kamers met sobere en warme tinten.
Our 23
Met Dieter Nuyens haalden Les Frères Louise de perfect match binnen voor hun droom: de chef wijdt al zijn talent aan het foutloos uitvoeren van klassieke gerechten waar iedereen dol op is. De garnaalkroket, een perfecte zeetong, kalfsniertjes, terrine van ganzenlever of één van onze gevierde grill-gerechten, hier proeft u de traditionele keuken, verzorgd tot in de puntjes. Het restaurant bevindt zich in het prachtig gerestaureerde gebouw uit 1759 dat eigendom was van een kloosterorde. Een parel... Vele goede koks willen de wereld verbazen met eigen creaties. Dieter Nuyens doet het anders: in plaats van zelf te willen schitteren, laat hij zijn klanten stralen van geluk.
Rue de Renaix 162
“Les Gitanes”, een intrigerende naam voor een sfeervol restaurant vol curiosa. Weelderige en levendige schilderijen, authentieke gypsy muziek en een zuiders sfeertje zorgen voor onze unieke 'Les Gitanes' vibe! Een restaurant met een boeiende geschiedenis met het oog op vernieuwing en verandering op deze unieke locatie.
Kerzelare 127
Restaurant Marcel biedt zijn gasten een klassieke Franse productkeuken, met een hedendaagse twist.
De chef houdt van gerechten die goed op smaak zijn gebracht. Als basis start hij met een zorgvuldig geselecteerd topproduct.
Combineer dit met een goede wijn, eventueel geselecteerd door sommelier Jon Stalmans, en het feest is compleet.
Het volledige restaurant Marcel team staat steeds klaar om u gastvrij te ontvangen en uw bezoek onvergetelijk te maken.
Daarnaast biedt Wine & Foodbar Marcel u de mogelijkheid om in een prachtig kader te genieten van een lekkere wijn gecombineerd met een hapje.
Van Schoonbekeplein 13
Na negen mooie jaren in hun Bistro Marron te Petegem a/d Leie hebben zij hun droompand gevonden te Olsene.
Het sublieme Art Deco pand dateert uit 1944 .
In de nieuwe 'Marron' hebben ze de balans bewaard tussen de authentieke stijl van het huis gecombineerd met
de hedendaagse trends om u in de meest optimale omstandigheden van u lunch of diner te laten genieten.
Marron heeft een gezellige tuin met terras, een lounge waar u van een apero kunt genieten en voor de kinderen hebben zij ook voor iets leuks gezorgd in de tuin.
Bij hen is zowel de fijnproever als de klassieke eter welkom!
Ook voor de rolstoelgebruiker is het pand volledig toegankelijk.
Molenstraat 40
Neem plaats aan de bar, op de roze banken of in de loungeruimte. Geniet van je eten & drinken in een moderne art deco setting met een minimalistische twist. Wat kunnen we zeggen, ze houden van mooie dingen. Nude is de perfecte plek om met je vrienden rond te hangen of je geliefde mee te nemen op een romantische date. In het weekend zetten ze de verwarming wat hoger. Verwacht wat beats en geweldige vibes als toetje. Doe het voor de cultuur. Nude houdt van diversiteit! Hun keuken is een mix van Libanese, Perzische, Israëlische en Noord-Afrikaanse invloeden. Daarom serveren zij liever 5 kleinere gerechten (of mezzes) in plaats van 1 hoofdgerecht. Ze verbinden culturen en geven om de gemeenschap. Voor elke fles water die je bestelt, doneren zij € 0,50 aan het goede doel: Water. Net als eten is liefde een universele taal.
Koning Albertstraat 15
Marcello Ballardin hoort bij een generatie jonge koks die op meerdere plekken van de wereld heeft geleefd. En dat proef je. Hij brengt met talent een hedendaagse keuken met zeer verrassende, uitgesproken en toch vanzelfsprekende smaakcombinaties.
Chef Marcelo Ballardin en zijn partner Dominik D'Hooge hebben de voorbije jaren van Oak een geweldig gastronomisch restaurant gemaakt, mét Michelinster. Je eet er ingenieus in elkaar geknutselde gerechten vol smaakbalans en inventiviteit.
Op de kaart met één vast menu speelt de chef graag met Europese kooktechnieken die hij combineert met invloeden uit Azië en Zuid-Amerika. Een Italiaanse toets met ode aan zijn oma is nooit veraf. Zijn eerlijke keuken typeert met frisse, kruidige en krachtige smaken.
Hoogstraat 167
Sinds enkele jaren probeert restaurant Pacht 26 een gastronomische baken te zijn in de regio Aalst-Dendermonde. In het pand te Gijzegem - gelegen in de Pachthofstraat 26 - huist een mix van oude en moderne accenten.
Vanuit het restaurant kijkt u uit op het zomerterras en daarbovenop heeft u een vrije inkijk in de open keuken.
U kan bij Pacht 26 terecht voor een gastronomisch degustatiemenu maar ook voor een lunchmenu en een snelle daglunch.
Dit alles kan uiteraard steeds met aangepaste wijnen of bieren.
Naast hun vaste formules zijn er - op simpele aanvraag - steeds arrangementen op maat mogelijk.
Pachthofstraat 26
Met het licht van de ontwakende zon in z'n kielzog vaart een garnaalvisser de Nieuwpoortse haven binnen.
Z'n lading, het fiere goud van de Noordzee, staat dapper aan de frontlijn. Klaar om hun culinaire opdracht te volbrengen in PARTIZAAN.
Hier staan chef Dacian en z'n vrouw Corina aan het roer.
Het doel is recht voor de raap en puur; écht eten voor iedereen!
Al op jonge leeftijd groeide bij Dacian de passie en urgentie om lekker en zonder omwegen te koken.
Eerst tijdens z'n legerdienst waar hij, met toewijding en discipline, elke dag z'n kameraden en medesoldaten het belang van een sterke, gezonde maaltijd meegaf. Iets wat veel van hen nooit meer zouden vergeten.
Nu, met samen meer dan 20 jaar ervaring, zetten ze hun missie verder op de kaai van Nieuwpoort.
Hier speel je mee in een verhaal waar echtheid een hoofdrol opeist.
Waar tussen boerderij, boot en bord geen meter, minuut of mens te veel zit.
Hier staan zij voor, voor henzelf en voor jullie.
Kaai 22
SEE YOU SOON IN POER?
Koolskampstraat 68
Op amper 50meter van de grootste markt van Belgie kan men restaurant Porto Belfino vinden.
Iedere maand opnieuw gaat Ritchie opzoek naar de beste producten om te verwerken tot cullinaire hoogstandjes.
Hun signatuur staat voor smaakverfijning en perfectie. Elke dag staan zij paraat om hun klanten een onvergetelijke ervaring te geven.
Houtbriel 24
AUTHENTIEKE PRODUCTEN ... RECHT VAN DE BOERDERIJ
Het eigentijdse concept van het restaurant doet een jeugdige eigenaar vermoeden. En dan klopt : jeugdig maar niet onervaren, zo zal blijken. Jeff Hanselaer is een jonge dertiger, een gedreven man met vakkennis en een visie.
Jeff komt uit een familie die al generaties lang actief is in de landbouw. In de zaak hangen dan ook sfeerfoto's van de familie op de boerderij, gespecialiseerd in het kweken van het Belgische witblauw ras. De familie Hanselaer heeft een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardig rundsvlees.
Geen wonder dat Jeff deze sterke troeven uitspeelt in zijn restaurant. In de glazen koelruimte vind je vooral vlees van de ouderlijke hoeve, maar, afhankelijk van de aanvoer, ook Holsteiner en Angus beef.
Restaurants aan het Donkmeer worden doorgaans geassocieerd met paling. Net daarom is Restaurant PUR BOEUF een echte revelatie. In dit restaurant met zicht op het Donkmeer wordt de meest veeleisende vleesliefhebber lyrisch van een perfect gerijpte en bereide côte à l'os of filet pur. De kaart is vrij beperkt maar biedt voor elk wat wils. Restaurant PUR BOEUF in Berlare is een beloftevol restaurant met een uniek concept, gerund met een visie en vooral met aandacht voor kwaliteit
Donklaan 93A
Restaurant Rizoom werd officieel geopend in 2020 op een bijzonder mooie locatie.
Tijdens het interbellum werd er op deze industriële site hoogkwalitatieve motorolie geproduceerd door het bedrijf Elektrion.
De site kreeg een herbestemming door Revive en werd omgevormd tot 'Watt The Firms', Nieuwewandeling 62, Gent.
Een inspirerende plek nabij het Gentse stadscentrum.
Er is bij restaurant Rizoom een degustatiemenu met seizoensgebonden producten.
Daarbij ligt de focus onder andere op vis en schaaldieren verwerkt met verschillende Japanse en Scandinavische technieken.
Verwacht een product gedreven keuken met veel diepgang, die wordt bereikt door te werken op houtvuur en het gebruik van eeuwenoude conserveringstechnieken en specerijen.
Lunch en diner worden begeleid door verfijnde sakes en pure, levendige wijnen in een intieme maar ongedwongen sfeer.
Laat je verrassen door deze bijzonder elegante keuken.
Op zoek naar een plek om gezellig in groep iets te lunchen of dineren?
Zij ontvangen je graag in hun 'atelier privé'.
Deze ruimte bevindt zich in het restaurant vlakbij de keuken,
maar is afgescheiden van de rest van de zaak.
Nieuwe wandeling 62
Een gezellig, klein wijnrestaurant waar ze een heerlijke keuken combineren met al even heerlijke wijnen.
Wijn selecteren en daarbij passende gerechten creëren, dat is het kloppend hart van het restaurant! Met twee sommeliers, waarvan er één ook chef is, zit u goed voor een avond gastronomie in het bord én het glas.
SOMM is niet alleen een wijnrestaurant maar brengt ook graag mensen samen rond wijn. Daarom is er iedere woensdag en donderdag SOMM Academy met Wine Courses, Masterclasses en Workshops.
De SOMM Academy is intussen een vaste waarde in Gent en omstreken.
Jullie een hele avond verwennen, dat is wat ze zeer graag doen en waar ze bij SOMM garant voor staan.
Steendam 39
Spicy Lemon is de nieuwe hotspot voor een lekkere Midden-Oosterse eetervaring. Hun gerechten zijn geïnspireerd op de Perzische keuken en door hun lieftallige chef Kurkumama. Zij geven een lokale draai aan traditionele recepten en zullen je verrassen met de beste smaken, kruiden, funky groenten & sappig vlees. Spicy lemon houdt van de planeet. Alles wat ze op hun tafel zetten is ecologisch: van herbruikbare servetten tot rietjes gemaakt van avocadopitten. Hun keukenpersoneel streeft naar zero waste en weet alles van pekelen, fermenteren en filteren. Voor elke fles water die je bestelt, doneren zij € 0,50 aan het goede doel: Water. Kan je de liefde voelen? <3
Waterpoort 3
IN BETWEEN GOALS, THERE IS A LIFE THAT HAS TO BE LIVED AND ENJOYED
Our instinctive urge for all things genuine guided us here. Creating an intuitive dining concept set in the former stables of Hof Ter Linden.
An intense and powerful cuisine based on fresh and honest ingredients inflamed by head chef Tom Loockx.
A purified setting to extend and strengthen our uncompromised attitude towards food.
Coming to STABLE means to dive in. Headfirst. And taking it all in.
Drie Eikenstraat 1
Dit is de manier waarop Michelin dit restaurant beschrijft: "Stop zeker eens bij deze laatste halte voor de Franse grens. De familie Verheyde levert hier heel het jaar door, 7 op 7, kwaliteit: het vlees komt van hun eigen runderen, huisgemaakte bereidingen en de wijnen zijn gewoonweg fantastisch. De traditionele keuken wordt hier eer aangedaan." Met andere woorden, lekker eten zonder een aanslag op uw portemonnee.
Callicannesweg 16
Sterke smaken, uitdagende combinaties en onorthodoxe wijnen - dat serveren ze u bij UKIYO. Door Franse en Japanse producten en technieken te mixen, creëren ze unieke, onverwachte en bovenal heerlijke gerechten die uw smaakpapillen laten swingen!
Proef tijdens uw diner van combinaties die niet voor de hand liggen, maar des te beter smaken. Probeer bijvoorbeeld de Umami oesters met ijs van thom kha kai, azijn van Japanse appelen, pomelo, yuzu kosho en kaviaar eens uit. Of wat dacht u van een krokant gebakken zwezerik met mousseline op basis van koffie, vanille en soja siroop en een rode wijnazijn-saus?
Ukiyo maakt uw gastronomisch moment van geluk graag compleet met aangepaste wijnen voor elk gerecht. De sommelier denkt voor u graag out of the box, en biedt u een selectie wijnen aan van over de hele wereld.
Polenlaan 5
Uw Zuster verwelkomt u graag in haar gezellige zaak met twee terassen in één van de leukste straatjes van Hasselt.
Je kan er terecht voor originele en verrassende smaken op je bord, een gezellige babbel, een fris pintje van de tap, een glas zalige wijn, vers gesneden ham of heerlijke suggesties.
Er ligt een hele kaart vol met heerlijke gerechtjes op je te wachten! Er is geen onderverdeling in hoofd - en voorgerechten, je neemt gewoon waar je zin in hebt en deelt het met je tafelgenoten (of niet :-) ).
De gerechtjes worden in willekeurige volgorde naar je tafel gebracht tenzij je dit anders afspreekt.
Uw Zuster heeft een gezellig terras aan de straatkant in de levendige Schrijnwerkersstraat en een cosy tuinterras aan de achterzijde.
Schrijnwerkersstraat 10
Bas en An voelen dat de tijd rijp is voor een nieuw culinair avontuur, een eigen zaak dus en nu presenteren ze heel fier hun ViEr. In de mooie kloostergang van de voormalige Sint-Vincentiuskliniek kunnen een twintigtal fijnproevers genieten van de fijnste creaties: lekker vers, evenwichtig en exclusief zowel met vis als met vlees. Maar ook de vegetariër komt aan zijn trekken. Bas laat zich altijd drijven en inspireren door zijn passie. Ook de prijzen blijven binnen de perken van de redelijkheid.
De keuken van dit ruwe pareltje wordt straks dus het speelterrein van Sebastien en An. Ze brengen er een pure productkeuken, niet veel poespas maar met heel veel smaak. Het leven vieren dus. In alle eenvoud.
Begijnhofpark
Villa Anamma is een cultureel toevluchtsoord dat zich op fietsafstand van het centrum van Gent bevindt.
De villa nestelt zich in een charmant kasteel met een overvloed aan ruimte(s) en omgeven door een prachtige tuin.
Nog niet zo lang geleden was dit café de start van het prachtige Villa Anamma verhaal, een plaats waar cocktails à la minute geshaket worden, waar kleine honger gestild wordt en
waar een snuifje cultuur nooit ver weg is.
Het restaurant kreeg in 2021 een complete make-over. Kom dit met eigen ogen bewonderen en vergeet zeker niet om een ommetje in de prachtige tuin te maken.
Je kan er brunchen, lunchen en dineren van woensdag tot zondag.
Gustaaf Carelshof 35
Wanneer we over Vlass spreken, dan spreken we over pure gastronomie. Op een zucht van duin en strand serveren ze u bij restaurant Vlass heerlijke creaties van vis, vlees en wild, telkens met passie bereid. Om van de culinaire sensatie een echte beleving te maken, hechten zij veel belang aan gezelligheid. Daarom kiezen ze bewust voor een intieme setting met een beperkt aantal plaatsen. Dat is wat VLASS charmant en elegant maakt
Leopoldlaan 246
Tafelen tussen kunst pur sang. Vanaf 1 juni 2016 is het Waasland een culinair adresje rijker. Chef Tom Vermeiren, die eerder al zijn strepen verdiende bij Clandestino en Likoké, en zijn vrouw Delphine verwelkomen jullie heel graag in hun gastronomisch restaurant aan de Wilfordkaai. Van jongs af aan was het de droom van chef Tom Vermeiren om een eigen restaurant te starten. Door samenwerking met kunstplatform Wilford X wordt de combinatie 'kunst' en 'gastronomie' een uniek concept. Zij behaalden 14/20 in Gault Millau.
Wilfordkaai 10
Deze sfeervol gerestaureerde schuur werd met veel liefde omgetoverd tot een bijzondere plek voor al jouw feesten, recepties, borrels,…Serge Vermeersch (65) woont al een tiental jaar op De Wezehoeve in Emelgem. Van daaruit verdeelt hij onder meer zijn ambachtelijk gerookte zalm. Deze zomer opent hij in zijn zaaltje en de terrassen errond een pop-up eetcafé. (H)eerlijke keuken, puur genieten. Keuze tussen starters, voorgerechten zoals de ambachtelijke, zelfgerookte Noorse zalm, hoofdgerechten zoals lamskroon op de Oklahoma en zalige desserts.
Wezestraat 108
Met zijn eigentijdse keuken verzekert chef Niels Van Mechelen zich van enthousiaste reacties. Hij toont respect voor het product en zorgt met een paar ingrediënten voor hoge meerwaarde.
Een bezoek aan Resto 136 is een unieke ervaring. Het menu staat boordevol seizoensgebonden gerechten die jou en je gezelschap zeker kunnen smaken. Een combinatie van smaken en kleuren verrast jou telkens weer.
Naast een lekker diner, kan je ook een spetterend feest organiseren bij Resto 136. Op zaterdagnamiddag en zondag is de zaak beschikbaar om jouw event te laten plaatsvinden.
Vrijheid 136
Gastvrouwen Caren & Charlotte ontvangen u graag in het aangename kader van deze gerenoveerde woning. Tijdens de zomermaanden kan je hier genieten van een aperitief, lunch en uitgebreid diner op ons zomerterras.
Wortegemseweg 115
Rysselende Molen is een prachtig gerestaureerd beschermd monument, en kan door iedereen bezichtigd worden.
De Molen is toegankelijk van in het restaurant, de verschillende etages zijn te ontdekken aan de hand van bordjes met de nodige uitleg.
U kan hier eveneens terecht voor een lunch of in de tearoom. Daarnaast kan je ook genieten van tapas, diner & drinks. De toegankelijke, uitgebreide kaart is hun troef.
De recente, gezellige buitenbar en groene pergola zorgen samen met een authentieke orangerie en tafeltjes onder de Molen zelf voor een unieke setting.
Brugsesteenweg 2
Een sfeervol en gezellig restaurant in het feeërieke Vlaamse platteland op slechts enkele kilometers van Knokke en Brugge.
De verse paling is er nog steeds de specialiteit van het huis.
Damse Vaart - Oost 1
Our homebase.
Kom gerust af naar onze offline wijnkelder
Roterijstraat 138
Een gezellige plek in het idyllische Louise-Marie Maarkedal, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Tweelingzussen Ann en Katrien bieden een kleine, wisselende kaart met dagverse producten, all streekbieren en uitgelezen wijnen.
Louise Mariestraat 17
Restaurant Te Lande in Izegem is een restaurant dat vooral is gespecialiseerd in kip aan 't spit, ribbetjes en côte a l'os.
Daarnaast zijn er eveneens verschillende andere gerechten beschikbaar à la carte. Je kan zien dat de chef een grote liefde heeft voor wijn.
Gapaardstraat 30
Cottage Waregem is een gezellige lounge bar waar ook een hapje kan worden gegeten, zoals tapas en fingerfood.
Cottage Waregem heeft daarnaast ook een prachtige tuin en terras in het hartje van Waregem.
Kom langs en geniet van de sfeer, de drankjes en goeie vibe.
Marcel Windelsstraat 35
Q'linair is een uniek eetconcept opgebouwd rond drie kernwoorden: versheid, verfijning en smaak. Traiteur Q'linair kookt met de beste ingrediënten van topkwaliteit, zorgvuldig geselecteerd bij hun trouwe en plaatselijke leveranciers.
Passie voor lekker eten en meer dan 25 jaar ervaring in de gastronomische en cateringwereld resulteren in een (h)eerlijke keuken met een accent op versheid en smaak.
Oostlaan 10
‘De plaats om te netwerken, formele en informele gesprekken te voeren en te genieten van een lekkere lunch, is het Inofec Kaffee. Het is een permanente ontmoetingsplaats, die in restaurantmodus plaats biedt aan 70 bezoekers, terwijl in vergadermodus circa 100 mensen op de comfortabele stoelen kunnen plaatsnemen. Iedere dag serveren ze een dagverse lunch in een aangenaam trendy kader, à la carte eten is eveneens mogelijk.
Sint-Jansstraat 185
Restaurant VOL-VER is gelokaliseerd in een kleine, landelijkje villa met tuinterras in Marke-Kortrijk. De Black en White decoratie zorgt voor een gezellige sfeer waar je in de gedeeltelijk open keuken de verfijnde bistrogerechten ziet gecreëerd worden. Je kan à la carte eten of genieten van de suggesties of een zakenlunch.
Watervalstraat 23
In het gezellig kader en de ontspannen sfeer van deze bistro-tearoom willen Nathalie en Celine u op en top verwennen.
Alles is huisbereid met dagverse ingrediënten die door hen zorgvuldig werden geselecteerd. Een zeer smakelijk adres!
Magdalenastraat 1
In 2010 startte dit eigentijds wijnrestaurant in de charmante Westhoek.
Gastvrijheid, vakkennis en voortdurende drive om verbetering en vernieuwing te realiseren zijn enkele van de voornaamste drijfveren van het M Team.
Neem bij uw restobezoek een kijkje in de pluktuin, groet de kois en ontdek het kunstwerk ‘Betoverende wijnstok’.
Geniet van het verzicht op de Reutelvallei en de vakantiesfeer van de tuinwijngaard ‘Clos Clement’
Wat kan je in het bord verwachten? Chef Wendy leidt een keukenteam dat fantastisch lekker klassiek kookt met lokale topprodukten. Zijn menu’s bieden u joviaal keuzecomfort.
Wat kan je in het glas verwachten?
Het restaurant is geleidelijk geëvolueerd naar WijnResto - WineHotspot. Als gastvrouw-sommelier is Carine een fiere ambassadeur voor de Westhoek premiumwijnen.
Trots op de Belgische wijnbouwers en op Belgen operationeel in het buitenland! Zalig om je menu te combineren met het wijnarrangement "I'm Wine".
Het team sommeliers staat klaar om hierbij 3 zorgvuldige wijnen per glas te serveren.
Oude Wervikstraat 70